Biblioteca

Horari d’estiu de la Biblioteca
DIMARTS I DIJOUS: De 9 a 14h a la Biblioteca
DILLUNS, DIMECRES I DIVENDRES: De 10 a 13h a la Piscina del Poliesportiu (bibliopiscina)

La Biblioteca Municipal de Sencelles és un Casal Sociocultural i multidisciplinar que cada dia rep la visita d’una gran quantitat d’usuaris de diverses edats, tipologia i interessos. Esdevé un focus de lleure socialitzador i cultural, que a més de col·laborar i participar activament en la vida local del municipi, també  ofereix els seus espais per impulsar noves iniciatives locals i socioculturals i millorar la qualitat de vida dels seus veïns/es.

La recepció i taula de la Bibliotecària és des d’on controla el servei i atén als usuaris, així com l’accés al servei de Biblioteca, préstec i ús dels espais, a més d’un espai per al Punt d’Informació Jove (PIJ).

ACTIVITATS

Entre les activitats que s’organitzen a la biblioteca trobem les següents:

Activitats Cícliques: Aquestes són les que s’ajusten al calendari anual per acompanyar dates assenyalades (Carnestoltes, Nadal, Pasqua, Sant Jordi), mitjançant l’organització de Contacontes, Rondalles, Tallers de manualitats o de cuina, etc.

Activitats Esporàdiques: Aquestes són les que apareixen puntualment: concursos, exposicions, tallers puntuals…

Com podem veure, ens trobem amb un Casal Sociocultural i multidisciplinar, que cada dia rep la visita d’una gran quantitat d’usuaris de diverses edats, tipologia i interessos, que malgrat s’apropin per realitzar altres activitats, també fan ús dels espais comuns, aprofiten per fer consultes, per realitzar préstecs, per sol·licitar informació i inclús per participar en les activitats que es programen. Així doncs, la Biblioteca.

ACTIVITATS SETMANALS FIXES A LA BIBILOTECA

*Durant el curs escolar

IOGA (Inés E.)Dijous a les 10.15h
Dimarts a les 17.30h
Divendres a les 18h
1hora/setmana 20€/mes
2hores/setmana 35€/mes
Inici el 3 d’octubre 2016.
Taichí i Chikung (Jota)Dimarts i dijous a les 18h2hores setmana 30€/mes
Pilates (Paola)Dimarts i dijous de 19h a 20h
Dimarts i dijous de 20h a 21h
Contacte: 661031522
Repàs d’anglès infants (Janet)Divendres de 16h a 20h1hora setmanal 25€/mes
+ 15€ matrícula inici curs
Distribució de grups per edat
Inici de Repàs d’anglès el 7 d’octubre.
La reunió de pares per compondre els grups per edad i altres aspectes es durà a terme el 23 de Setembre a les 19h a la Biblioteca

ESPAIS

Ordinadors i connexió wifi . Espai amb cinc ordinadors de taula, on es facilita l’accés lliure i gratuït a Internet i Wiffi i un espai per a consulta d’exemplars literaris, cd’s de música i DVD’s. A més, hi ha dues sales de lectura separades (una totalment adaptada per a infants i una altra per als més joves i grans).

Sala infantil. Fons bibliogràfic infantil, taules baixes, coixins en terra, prestatgeries baixes… i molts contes, llibres, pel·lícules, jocs, espai per pintar, etc.

Sala dels adults. Fons bibliogràfic de coneixements amb una gran taula per fer feina o estudiar.

Espai central polivalent de 40 metres quadrats és on es fan les activitats i els tallers que s’organitzen des de la Biblioteca (d’estudi, artístics, xerrades, contacontes, teatre, titelles, tallers…). Sortint de la sala, accedim a un pati d’uns 300 metres quadrats, a l’aire lliure, amb una taula de ping-pong d’exterior, cedida pel Consell de Mallorca i un petit hortet de recent creació.

Al primer pis compten amb dues sales polivalents, amb taules, cadires i pissarra, per dur a terme tallers, cursos, xerrades, reunions i activitats variades. D’uns 30 metres quadrats cadascuna. I al segon pis hi ha una sala polivalent d’uns 70 metres quadrats, amb mobiliari flexible, pantalla grossa i projector, per dur a terme exposicions, xerrades, cursos de formació… i altres activitats, com ioga, pilates, dansa, etc.

El tret més característic de la Biblioteca és que a més de funcionar com a tal, també acull, dins el mateix edifici, el Casal de Joves del Municipi i un gran nombre d’activitats fixes i extraescolars per a totes les edats, organitzades en col·laboració amb l’APIMA i el CEIP Can Bril i altres entitats locals, com el Banc de Temps o la Mancomunitat del Pla de Mallorca, entre d’altres.