Medi ambient

Responsable d’àrea: Joan Rigo Feijóo – Volem Sencelles.

ESTEM EN EMERGÈNCIA CLIMÀTICA

Tots els grups municipals reconeixem l’estat d’emergència climàtica
La Regidoria de Medi Ambient som conscients que, ara més que mai, el que facem o no facem determinarà no només el futur pròxim que li deixarem als nostres fills i filles, sino el nostro. Una primera passa ha estat les aprovacions per unanimitat al ple de l’Ajuntament, de la Declaració d’Emergència Climàtica i de l’Ordenança de Reducció de Residus Plàstics.

El temporal Glòria s’explicaria com un fenomen típic, però no en aquesta època de l’any. El que ha canviat és que cada hivern, tant l’aire com el mar tenen més temperatura a causa de l’augment de gasos d’efecte hivernacle.

[
A la fi, el que anaven anunciant els ecologistes, des de fa més de quatre dècades, s’ha fet una evidència irrefutable per a tota la comunitat científica internacional. Però noltros, els ciutadans, som bombardejats contínuament per informacions esbiaixades que neguen o minimitzen el canvi climàtic i què impossibiliten la crítica de l’irracional model de consum i producció en el que estem capficats, fins a tal punt, que no creiem que siguin possibles les evidencies i prediccions amb les què ens alarmen els científics, encara que siguin els mateixos científics de l’ONU.

[

Acció de Rebel·lió o Extinció – Extinction Rebellion Mallorca al Passeig Marítim de Palma aquest estiu

[
Podríem sortir de la crisi emprant els mecanismes que l’han creada, emprant el mateix model de consum i producció? Sembla cada vegada més evident que el creixement sostenible és una fal·làcia. Quina alternativa tenim, el decreixement? Un model que vetlli pels interessos de la societat, pel bé comú?

De vegades pareix que tenim el cor de plàstic, que la nostra mirada hagi tornat insensible i que haguem de fer un gran esforç per mirar més enllà del nostre melic, però això realment són mecanismes per evitar afrontar una situació que ens ve gran. Per canviar aquesta dinàmica podem informar-nos, fer petits gestos com a individus… però si com a societat no aconseguim reduir el consum de combustibles fòssils estem abocats a l’extinció. Ens hem de fer escoltar, hem de fer pinya amb altres grups o persones afins per posar en marxa hàbits més saludables i respectuosos i per fer accions pacífiques què denunciïn aquesta situació.

Joan Rigo Feijóo
Regidor de Participació, Medi Ambient, Benestar Animal, Ruta Arqueològica, Mercat de Sencelles i portaveu de l’agrupació d’electores i electors Volem Sencelles