Pla de millora de les infraestructures

Imatge: «Camí de Puputs» de Francina Roig Pons. Guanyadora concurs #butlleti02

Un dels objectius del consistori actual és treballar per millorar les infraestructures municipals, i assolir un municipi ben preparat i adaptat les necessitats dels veïnats i veïnades

pintura-binialiMarques vials
S’han pintat de nou les marques vials horitzontals dels nuclis de Sencelles i Biniali i en breu se començarà amb les línies dels parkings a Jornets.

Acondicionament de l’escoleta i sala polivalent a can bril vell.
Per l’inici del nou curs escolar, l’Ajuntament a pintat les parets i ha renovat el paviment de parquet de l’Escoleta els Molins.
A l’antic edifici de les escoles s’han adequat varies sales per convertir-les en espais polivalents i son a l’abast de les entitats que ho sol·licitin.

Millores al parc infantil del poliesportiu de sencelles.
S’ha realitzat un projecte integral que inclou tant una remodelació i substitució d’alguns des elements com la incorporació de nous, per que alguns están monlt deteriorats. La obra es realitzará en els propers mesos

photo_2016-08-08_13-30-17Paret de Son Jordà – Ruberts
La paret de Son Jordà estava mig esfondrada i suposava un perill i un obstacle per els cotxes.
El manteniment del la paret es obligació del propietari, però donat el incompliment, i davant les queixes dels veïnats, l’Ajuntament ha decidit prendre mesures realitzant les obres necessàries per evitar riscos. El cost de les obres s’imputarà al propietari.

Nou parc a Biniali
Al parc triat per els binialers hi haurà un tobogan, un cavallet doble i un gronxador rodó on poden jugar fins a tres nins alhora i també es accessible per infants amb mobilitat reduïda. El projecte, després de passar per un informe tècnic, s´ha enviat a Patrimoni per obtenir l´ autorització prèvia per començar les obres

Habilitació del nou aparcament del carrer molí de Biniali
Gràcies a l’entesa entre l’Ajuntament i els propietaris del solar s´ha pogut habilitar una zona d’aparcament al final del carrer Molí amb una cabuda per vuitanta cotxes aproximadament. Aquesta mesura servirá per pal.liar els problemes d´aparcament a Biniali
Conveni de Hidrants
S’ha signat un acord amb el Consell per dotar a Sencelles de quatre boques contra incendis.
Les ubicacions seran: Creu de Sa Cometa (Carrer Donant de Sang amb Sor Francinaina), Vial de ses escoles (nou nom), sortida Sencelles – Costitx i un altre pendent d’ubicació definitiva. A Ruberts i Jornets no es pot fer la instal·lació perquè l’aigua no arriba amb suficient força.

Pla especial per obres i serveis

Es realitzaran quatre grans projectes subvencionats: acabat de l´interior al Casal de cultura de Can Garau, millores al pavelló municipal, pavimentació del camí dels Puputs i  ralentització del trànsit a un tram del carrer  Bons Aires.

El consistori s´ha acollit al pla especial d´ajudes per obres i serveis de competència municipal que concedeix el Consell de Mallorca presentant quatre projectes que suposen un total de 198.100 euros i que estem segurs suposaran una gran millora per al nostre municipi.

captura-de-pantalla-2016-08-23-a-las-18-20-39Acabats interiors al casal de cultura Can Garau
Aquest projecte pretén reprendre l´esperit de projecte inicial de les obres que s’han fet des de el 2007 fins al 2011, reprenent les actuacions que van quedar pendents d´execució. La idea és deixar els acabats interiors els més diàfans possible perquè admetin multitud d’opcions d’ús i és converteixin en espais multifuncionals.
Les obres es faran a la caixa de l’escala i a la primera i segona planta. El projecte inclou pavimentació, murs i revestiments, aïllaments tèrmics, fusteria, serralleria, vitralleria, instal·lació elèctrica, mesures antiincendis, pre instal·lació de dades y climatització. A aquestes obres es destinarà un pressupost de 108.800 euros.

Millores al pavelló municipal
En aquest cas el projecte es adaptar les instal·lacions perquè compleixin mesures antiincendis i d´evacuació que demana la llei. A més d´això es millorarà la ventilació del recinte amb la instal·lació de ventiladors, aspiradors estàtics, boca d´extracció al bany i la instal·lació elèctrica necessària amb un pressupost aproximat de 15.337 euros.

Camí de Puputs
El camí del Puputs, situat entre el camí d’Alaró i la carretera de Binissalem, presenta unes condicions superficials molt deficients que s’agreugen amb les pluges provocant bassiots continus.
Solucionar aquest problema és una de les actuacions del programa. Es realitzará neteja de bardissa, s’eliminaràn els eliminar clots i bassiots per aconseguir una pavimentació que permeti un i drenatge adequat.
Ralentització del trànsit al carrer Bons Aires
L’obra està dissenyada per eliminar el punt negre de la creu del Rafal, ampliant la vorera de davant de Cas Vicari Eloi i la de davant de la Creu i eliminant la illeta central; així com altres mesures al llarg del carrer.