photo_2016-06-17_11-37-43

Participació Ciutadana

Responsable d’àrea: Joan Rigo Feijóo – Volem Sencelles.

Volem un municipi millor i trobam que la millor manera de fer-ho és construir-lo entre tots i totes.

Des d’aquesta regidoria trobam que hem d’apropar l’Ajuntament a la ciutadania i alhora, la ciutadania a l’Ajuntament.

Volem apropar l’Ajuntament a la ciutadania fent un esforç de transparència i obertura, fent de la presa de decisions una acció cada vegada més col·lectiva que no depengui només de la voluntat dels polítics que hem estat elegits legítimament per això. Aquesta idea de voler crear un model polític més obert, més participatiu, més democràtic, és el que ens impulsa a cercar processos participatius més profunds, transversals i amplis.

Volem apropar la ciutadania a l’Ajuntament perquè l’Ajuntament ha de conèixer les necessitats, inquietuds i propostes per a qui realment està fent feina. Com que malauradament cada vegada hi ha més separació entre la ciutadania i les institucions, s’ha generat molta desconfiança i alhora desmobilització. Això és un perjudici de què significa realment fer política, que simplement són els processos de presa de decisions que els grups humans al llarg de la història han creat. El que anomenam democràcia no és un model perfecte, però el podem intentar millorar fent un esforç per ser més inclusius i solidaris, per escoltar-nos i fer comunitat, fer poble, creant projectes comuns, amb cada vegada més participació, més compromís i sensibilitat.

Teixit associatiu

Descobreix l’associació que més s’adapta als teus interessos

Comunicació

Difonem les iniciatives de les àrees del govern municipal, així com el posicionament de l’equip de Govern en temes diversos, a través dels mitjans disponibles o de nova creació. 
Així doncs, volem oferir butlletins d’informació municipal, panells informatius a tot el terme, xarxes socials i Internet, la gravació i difusió a la xarxa de les activitats municipals d’interès públic (plenaris, assemblees…), notes de premsa…
Volem donar resposta a les demandes ciutadanes d’informació sobre l’Ajuntament, dins del marc de la legalitat vigent. Per això coordinam la política comunicativa de les diferents àrees i organismes dependents de l’Ajuntament. D’aquesta manera, volem recollir i coordinar, en reunions periòdiques i d’altres maneres que s’estableixin, la informació de les diferents regidories per tal de difondre-la.

Aquesta regidoria també gestionarà, entre d’altres, els següents projectes:

  • Gestió de la Ruta Arqueològica.
  • Creació d’un Banc de Terres.
  • Reactivació i gestió del Mercat Setmanal de Sencelles.
  • Creació d’un Registre censal d’animals de companyia i campanya de xipatge.
  • Creació d’un Centre de Segona Oportunitat al Punt Verd.

Enllaços d’interès