La fundació Mossèn Bartomeu Oliver i l’Ajuntament de Sencelles editen el llibre Comèdia de santa Àgueda, verge i màrtir

El llibre “Comèdia de santa Àgueda, verge i màrtir” és el darrer treball editorial conjunt entre la fundació Mossèn Bartomeu Oliver i l’Ajuntament de Sencelles. Es tracta d’una posada en valor, estudi i revisió dels texts de la consueta o comèdia que es representà a Sencelles fins l’any 1994 i que versa sobre la vida i martiri de Santa Àgueda. Aquest treball ho devem a l’investigador Ramon Díaz i Villalonga qui ja ha demostrat una ampla trajectòria dins el camp del coneixement del teatre religiós mallorquí. És autor de «El teatre hagiogràfic a Mallorca. 1702-1864», presentat arrel de la seva tesi doctoral (1992) i d’un altre estudi precedent que titulà «Les representacions de Santa Àgueda: del segle XVI al segle XX».

L’edició d’aquest llibre ha estat patrocinada pel Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, del Consell de Mallorca, a través de la subvenció 2022 pel desenvolupament d’activitats culturals d’administració local o dels organismes autònoms que en depenen.

La presentació del llibre ja es va dur a terme el passat any, en el marc de la festa patronal de Santa Àgueda. Podeu trobar tota la informació a: https://www.fmbartomeuoliver.cat/uncategorized/nova-collaboracio-de-la-fundacio-amb-el-ceip-can-bril-2-3-2-2-2-2-2/