Pressupostos participatius 2020

Aquest any hem volgut generar un format una mica diferent del dels dos anys anteriors: hem preparat un procés amb dues fases principals de participació: propostes i votació que combina el calendari nadalenc amb algunes de les accions. D’aquesta manera, podem començar abans amb les votacions dels pressupostos participatius pel 2020, per integrar-los com més aviat millor en els pressupostos municipals.

Amb un pressupost total de 101.187 € per programes i actuació, aquest any incorporem als més petits a la fase de propostes mitjançant l’anomenada «Carta als Reis d’Orient» perquè expressin els seus desitjos per Sencelles, per al món i també per a ells i la seva família. (Vegeu carta AQUÍ)

La fase de votació tindrà com a participants els majors de 12 anys empadronats en el Municipi.

Juntament amb la fase de propostes, que comença el dia 28 de desembre de 2019, estrenarem la plataforma decidim.sencelles.cat, una plataforma visual, més amigable i amb moltes possibilitats per a processos i òrgans de participació que es volen impulsar durant tota la legislatura.

També tindràs l’opció de participar de manera presencial a l’ajuntament.

Volem un municipi millor i trobam que la millor manera de fer-ho és construir-lo entre tots i totes.

Comptam amb les vostres propostes?

Feu-les a la nova plataforma de participació de l’Ajuntament de Sencelles Decidim.sencelles.cat, una eina emprada per grans ciutats com Barcelona, Pamplona, Nantes o Citat de Mèxic.

Amb un sol registre podràs participar en tots els processos que tindran lloc durant tota la legislatura.

Aquestes ciutats, regions i organitzacions ja fan servir decidim: https://decidim.org/ca/usedby/

CALENDARI

DATES CLAU

INFORMACIÓ: del 18 de desembre de 2019 fins a la fi del procés.

  1. Mitjançant el repartiment de cartes al públic infantil i famílies i durant els esdeveniments nadalencs ja assenyalats (contacontes…).
  2. Mitjançant el repartiment de formularis i recollida de propostes digitalitzades en esdeveniments enfocats a públic més adult.
  3. Mitjançant informació en el web municipal, campanyes en xarxes socials de l’Ajuntament, notes de premsa, cartelleria i altres formats digitals i analògics.
 1. FASE DE PROPOSTES: del 28 de desembre al 20 de gener de 2020. Obert a totes les persones que vulguin participar. A http://decidim.sencelles.cat i oficines de l’Ajuntament en l’horari habitual.
   1. Primer dia de recollida de propostes: Acte «Arbre dels desitjos» + recollida de cartes dels patges. 28 desembre 2018 a Biniali i  29 desembre a Sencelles.
   2. Transcripció de propostes recollides en paper: del 3 al 10 de gener de 2020.
   3. Període per a comentaris sobre la transcripció: de l’11 al 17 de gener de 2020.
   4. Integració de comentaris i modificacions: 21 i 22 de gener de 2020.
 1. FASE TÈCNICA – Avaluació: del 23 al 31 de gener de 2020.
 2. FASE DE VOTACIONS: del 3 al 14 de febrer de 2020. Empadronats majors de 12 anys.
 3. RESUTATS DE LES VOTACIONS: 17 de febrer de 2020.
 4. FASE TÈCNICA, pressupostar els més votats per àrees: del 17 al 29 de febrer de 2020.
 • RESULTATS DEFINITIUS: 2 de març de 2020.
  1. Aprovació en ple municipal. En el següent ple.