L’Ajuntament de Sencelles posà en marxa un procés de participació per a decidir els nous usos del Convent de Biniali

Es tracta de decidir, entre totes i tots, els usos que ha de tenir aquest emblemàtic espai de Biniali.

Dissabte 9 d’abril, obrim les portes als binialers i binialeres per decidir el futur dels usos del Convent de Biniali.

El Convent de Biniali es construí a finals del segle XIX per a les monges Franciscanes Filles de la Misericòrdia, que empraren l’edifici fins a l’any 1986, moment en el qual passà a mans de l’Associació de Veïns de Sant Cristòfol de Biniali.

El setembre passat, l’Associació va signar la cessió de la titularitat a l’Ajuntament de Sencelles, reservant-se l’usdefruit dels locals que ocupa ara, durant els pròxims trenta anys.

A canvi, el consistori ha d’intervertir en el manteniment d’aquest espai, que acollirà serveis municipals i activitats socioculturals.

L’Ajuntament preveu redactar un projecte de reforma que inclourà la rehabilitació de l’edifici, millores en l’eficiència del consum energètic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. En aquest projecte es preveu incloure l’habilitació d’una oficina d’atenció municipal, un nou i més ampli despatx per al metge, una sala d’espera, uns nous quartos de bany i locals per l’ús de l’Associació de Veïns i l’Associació de Gent Gran.

L’Objectiu d’aquest procés de consulta és comptar amb les idees i propostes de tots els binialers i binialeres, respecte a les necessitats que tenen i els possibles usos que es poden donar a la resta dels espais de l’edifici, de manera que entre tots i totes construïm el nou Convent de Biniali.

Us esperam dissabte dia 9 d’abril a les 11 del matí al Convent per a decidir tots plegats el seu futur.